пʼятниця, 1 червня 2012 р.

Соціальна відповідальність Жінки

 1 червня на календарі - Міжнародний день захисту дітей. Одним із напрямків громадської діяльності соціально активних жінок завжди була є і буде робота із дітьми. Це одна із ознак здорового суспільства - зацікавленість жінок у продовженні роду та вихованню діток. Своїх, сусідських, просто діток із міста, країни, світу. ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ! Усвідомлення великої відповідальності перед суспільством за якість виховання нами народжених дітей та дітей, що нас оточують - крок до формування образу психічно здорової жінки. Недарма ж наші предки, Руси, та інші представники культур та цивілізацій вшановують Велику Матір Світу. Образ якої прослідковується у всіх традиціях та релігійних напрямках. І такі якості як Милосердя, Терпіння, Віра, Надія, Любов, Мудрість були персоніфікованими у Велику Ма.
Матір у соціальній реалізації проявляється як захисниця дитячих інтересів, організатор їхнього дозвілля, дослідник напрямків дитячого розвитку, засновниця шкіл, дитячих фондів, проектів, студій, центрів. Також низький уклін "соціальним матерям" - педагогам, психологам, лікарям та всім, кому як мінімум не байдужий дитячий світ та його безпека. 
Сучасній жінці є до чого прагнути. Прокидатись і засинати із образом тої себе, яку ми мріємо побачити з часом. Втілити у собі ті якості, що притаманні архетипам, древнім як світ і мудрим як вічність.  Жінка - це те, що вона про себе намріяла. Бо мрії - чарівна божественна мова образів. Тож, нехай мрія про Жінку Нову, народиться в просторі та об'єднає під своїм стягом жінок, що готові втілювати її! 

Немає коментарів:

Дописати коментар